| Leesvoer | NIEUWS |

GEHAKT 2.0

De flauwe stank van wanhoop

Lang geleden dat ik nog eens in een van die ben binnen gestapt. Decennia. Ik herinner me het onophoudelijke gedruis en geping van machines. Discomuziek. En het gevoel nooit genoeg muntstukken te hebben. Het stonk er altijd licht naar wanhoop.
De flauwe stank van wanhoop
GEHAKT 2.0

Khon-Ek Hon-Wé

Sta ik gisteren aan te schuiven in de Delhaize , ergens in het verre westen van dit land. Hoor ik de ene kassierster naar de andere roepen: Khon-ek hon-wé! Ik onder de indruk. Ik kom hier al jaren. Heb mijn bankkaart al vaker bij mevrouw in de gleuf gestoken. Nooit geweten dat ze Japans sprak. Mooie taal, wel.
Khon-Ek Hon-Wé
GEHAKT 2.0

Als het eten maar goed is

Waar het naartoe gaat deze zomer? Portugal, zeg ik. Enige fierheid in de stem. Omdat het beter klinkt dan Torremolinos. En omdat ik er nog nooit eerder geweest ben en er dus naar uitkijk.
Als het eten maar goed is
GEHAKT 2.0

In dit apenland

"Is dat uw wagen, meneer?” De ober wijst naar de Landrover net voor het etablissement. Ernaast: een politieagent. “Die gaat u opschrijven, vrees ik."
In dit apenland
GEHAKT 2.0

Lach, vampier

Hij is haar vrolijke vampier. Elke avond, na zonsondergang, verschijnselt hij waanzinnig gillend in haar kamertje.
Lach, vampier
TEKSTARCHIEF

IJsbeer voor één dag

Hoe gek moet je zijn om hartje winter een duik te nemen in een ijskoude zwemvijver? Uw reporter liet zich warm maken door een doorgewinterde ijsberin en ontdekte dat er wel degelijk zoiets bestaat als koudwatereuforie. Een betere high dan seks.
IJsbeer voor één dag

Pin It on Pinterest

Share This