Select Page

IN DIT APENLAND. Is dat uw wagen, meneer?”  De ober wijst naar de Landrover net voor het etablissement. Ernaast: een politieagent.  “Die gaat u opschrijven, vrees ik.” De man aan het tafeltje springt recht. “Dju!”  Zonder zijn jas aan te trekken, rent hij naar buiten. De ober kijkt hem hoofdschuddend na. “Je zou denken dat die flikken niets beters te doen hebben.”

Even later komt de man komt met uitgestoken hand het café weer binnen gerend. “Portefeuille”, zegt hij tegen zijn vrouw.

“Boete, meneer?”, vraagt de ober.

De man knikt somber. “Die klootzak zijn dag is goed”, bromt hij. “Weet je wat hij zei? Dat ik erom gevraagd heb. Omdat de wagen net onder een parkeerverbodsbord staat.”

“Een echte schande”, zegt de ober meelevend.

Enkele minuten later is de man weer terug. “Autosleutels!”, briest hij rood aangelopen tegen zijn wederhelft.  En tegen de ober: “Nu moet ik mijn wagen nog verplaatsen ook!”

“Meent u dat?”, vraagt de ober verontwaardigd.

“Hij zei dat hij me anders met plezier een tweede keer op de bon zou slingeren.”

“Maar allez, dat kan toch niet?”

“Toch wel”, zegt de man. “In dit apenland kan alles.”

Met de armen over de borst gevouwen, blijft de ober de gebeurtenissen op de stoep nog even volgen. Dan buigt hij zich voorover, naar de vrouw van de overtreder, en zegt vol gevoel: “Ik warm uw man zijn wafel straks wel weer op, hoor.”

 

[GeHa]